Masszázs henger – MIÉRT ÉRDEMES HASZNÁLNUNK?

MASSZÁZS HENGER – MIÉRT ÉRDEMES HASZNÁLNOD?
Az SMR vagy masszázs henger használata segít az izmok regenerációjában, elősegíti a problémamentes mozgást, megelőzheti az izomsérüléseket, leépíti a stressz által kiváltott izomfeszüléseket, kimasszírozza a fájdalmas, befeszült izomcsomókat. (Az SMR jelentése: self-myofascial release, ami magyarul azt jelenti: izompólya vagy kötőszöveti önmasszázs.)

MIKOR HASZNÁLD A MASSZÁZS HENGERT?

1, Ha jobb fizikai teljesítményt szeretnél.
2, Ha rugalmasabb és hajlékonyabb szeretnél lenni.
3, Ha szeretnéd, hogy az izomláz hamarabb elmúljon.
4, Ha bizonyos izomfájdalmaktól és problémáktól szeretnél megszabadulni.
5, Ha szeretnél sportsérüléseket elkerülni.
6, Ha egyszerűen jobban akarod magad érezni a testedben.
7, Ha egy hatékony nyújtást/lazítást keresel edzés előtt és utánra.

MIBEN SEGÍT A HENGER?
Az izmokban létrejövő feszültségpontok (ún. trigger pontok) lazítására, az izomcsomók oldására kitűnő lehetőség az SMR henger. Kezdetben az izomfeszültség talán nem okoz akkora gondot, de idővel gátolja a normál izomműködést és korlátozza a mozgást, a teljesítőképességet. Ezeken a pontokon fájdalom is kialakulhat, ami további problémát jelent. Rendszeres SMR henger gyakorlatokkal mindez megelőzhető, vagy ha már kialakultak a befeszült izmok, akkor viszonylag gyors javulás érhető el.

A masszázs henger használatával az izmot körülvevő hártya, az izompólya ellazul, így az izom képes visszanyerni normális tónusát. A sérült izmokban keletkezett letapadások és behegesedett szövetek fellazulnak, ezáltal lebonthatóvá válnak. A lebontott salakanyagoktól a méregtelenítés során pedig megszabadul a szervezet.

Persze a masszázs henger használata először furcsa és fájdalmas lehet, de a kezdeti kellemetlen érzést, amikor már kezdenek kiengedni és fellazulni az izomrostok, felváltja egy kellemes, könnyed, felszabadultabb testi érzés, amiért megéri csinálni. Másrészt a nyomást is lehet kontrollálni, attól függően mennyire nehezedünk rá a masszírozó hengerre, ezzel szabályozva a kellemetlen érzés erősségét.

A következő esetekben nem használható az SMR henger:
– csontritkulás
– magas vérnyomás
– véralvadásgátló szedése
– cukorbetegség
– ha valakinek komolyabb víszérproblémái vannak
– terhesség idős korban

Érdemes otthonra is beszerezni és legalább 5-10-15 perces napi rutinná tenni a henger gyakorlatokat.
Kedves vendégeim, minden óra után javasolgatjátok, hogy maradjunk még picit hengerezni, én nagyon fogok örülni neki.

Találkozunk a Royalban!
Anikó