TRX – A FUNKCIONÁLIS EDZÉS
EGYIK LEGNÉPSZERŰBB ESZKÖZE

“Használd a tested a gépek helyett!”

Néhány sorban szeretnélek megismertetni benneteket ezzel a fantasztikus eszközzel a TRX-el, sokoldalúságával, az általa nyújtott edzési lehetőségekkel és az edzések hatásáról. A TRX Funkcionális edzés a testet és az izmokat a mindennapi élet kihívásaira készíti fel, nem az izomépítés a lényeg, hanem a kiegyensúlyozott, stabil és terhelhető teljes izomzat. Ez az edzésmódszer a test természetes képességeit erősíti és emeli ki, ellentétben pl. az edzőtermi gépekkel való edzés.

A funkcionális tréning másik alapvető sajátossága, hogy középpontba helyezi az úgynevezett „core” izmok fejlesztését (az ágyéki gerincszakasz körül lévő izomhurok), mely izomcsoport a testünk erőközpontja és gerincünk stabilizálásában is alapvető fontosságú.

Eredetileg a rehabilitációban használták gyógytornászok, terapeuták sportsérülésből származó műtétek utáni betegeknél. A módszer lényege, hogy az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integrálva erősítik. Ezért „integrált tréning”-ről is beszélhetünk. Az ízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban megmozgatják, ezáltal teljesítmény javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban” működhetnek. A funkcionális tréning esztétikailag is átformálja a testet, harmonikusan kidolgozott izomzatot, jobb izom-egyensúlyt eredményez, fejleszti az állóképességet és a stabilitást. Bármilyen sportágra felkészíti a testet és segítségével csökkenthetők a sportsérülések száma. Az edzés hatékonyságát természetesen növeli a helyes táplálkozás és a rendszeresség itt is alapvető fontosságú.

A TRX sikere egyszerűségében és hatékonyságában rejlik. A 70 dkg-os heveder-rendszer lényegében egy mobil edzőterem, amit bárhova magaddal tudsz vinni és bárhol tudod használni. A TRX-szel végtelen számú gyakorlat végezhető és az egész testet meg lehet vele mozgatni. A TRX-es edzésnél a saját testünket használjuk ellenállásként és az intenzitást is mi magunk határozzuk meg, így lehetséges, hogy ugyanazt az eszközt használja egy elit katona és az anyukám is  (anyukám 56 évesen járt először edzésen, és egész életében mozgásszegény életmódot folytatott).

Egy TRX-es edzés sokkal intenzívebb, mint egy cardio edzés, sokkal több kalóriát égetünk el rövidebb idő alatt és az anyagcserét is annyira felpörgeti, hogy az edzés utáni regenerációban (a szervezetünk visszaállása az egyensúlyi állapotba) legalább annyi kalóriát égetünk el, mint edzés közben.

  • TRX óráimon nem csak a hevederrel dolgozunk. Találkozhatsz többféle (eszközös, saját testsúlyos) funkcionális gyakorlattal is, amelyek a mindennapi mozgásainkat fejlesztik.
  • Gyakran ötvözöm az óráimat INTERVALL blokkokkal – HIIT, TABATA rendszerben – ezzel is növelve az anyagcserét, az utólagos zsírégetést, valamint az állóképességet és a teljesítményt.
  • Csapatom nagy kedvence a KÖREDZÉS. Ilyenkor párban haladva 8 állomáson folyik a munka.

 

A TRX egyszerűségének, hatékonyságának és sokoldalúságának köszönhetően a már sokatok számára ismert és kedvelt DEEPWORK edzéseim tökéletes kiegészítése is lehet. Óráimat elsősorban kezdő és közép haladó TRX gyakorlóknak ajánlom.

A helyek korlátozottak, ezért KIZÁRÓLAG BEJELENTKEZÉSSEL LEHET LÁTOGATNI AZ ÓRÁKAT!

Órarend

Ha szeretnél bejelentkezni valamelyik órára, de még nem jártál nálam, akkor vedd fel velem a kapcsolatot facebookon, vagy e-mailen, és felveszlek a bejelentkező rendszerembe!

Az órákra történő bejelentkezésre a BookyWay applikációt használjuk. Nagyban megkönnyíti a szabad férőhelyek menedzselését, és tud várólistát is kezelni.

Ahhoz, hogy te is tudd használni a programot, szükségem van az email címedre, hogy felvegyelek az adatbázisomba.

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap