Tavaszi megújulás!

Minden évben nagyon várjuk a tavaszt, végre hosszabbak a nappalok, este már nem kell sötétben hazaérkezni. Örülünk az ébredező, megújuló természet csodálatos színeinek és illatának. De sajnos a hóval, hideggel és esővel tarkított telet követően menetrendszerűen jelentkezik a tavaszi fáradtság is, van akinél előbb, van, akinél később.

tavaszi fáradtság tünetei mindannyiunknak ismerősek: levertség, fáradékonyság, gyengeség, kimerültség. Reggel kimerülten ébredünk, kevesebb munka után is fáradtnak, túlterheltnek érezzük magunkat.  Egyszóval: nem vagyunk a legjobb formánkban.

Mi is a tavaszi fáradtság oka? Igazából ez nem egy betegség, hanem egy hiányállapot, tél végi kimerültség. Az előző nyáron felhalmozott tartalékokat feléljük, és napi táplálékból nem jut elegendő vitaminhoz, ásványi anyaghoz, nyomelemhez a szervezet.

Nézzük meg, mit tehetünk a leküzdése érdekében!

  1. Mozogj minden nap!

Télen amúgy is hajlamosak vagyunk kevesebbet mozogni, ami rontja immunrendszerünk teljesítményét. Sétálj jó nagyokat a friss levegőn, ha kisütött a Nap, és iktass be heti 2-3 intenzív edzést! Én deepWORK és TRX órára invitállak, mindkettő garantáltan formába hoz a nyárra! Nem csak az energiaszinted növekszik tőle, hanem megszabadulhatsz a tél során magadra szedett kilóktól is.

  1. Igyál sok folyadékot!

Bár az izzadás miatt nyáron jut leginkább eszünkbe pár pohár vizet felhajtani, szervezetünknek ilyenkor is sok folyadékra van szüksége a helyes működéshez. Napi körülbelül 2 litert igyunk – lehetőleg ásványvíz, gyógytea, frissen facsart gyümölcs- vagy zöldséglé formájában. (A cukrozott üdítők, ahogy én hívom „lónyálak”, nem minősülnek hasznos folyadéknak!)

  1. Edzés után gyere szaunázni!

Ha már ott vagy a Royal Fitness Edzőteremben, szaunázzunk is edzés után, ez ugyanis hatékony salaktalanító és immunerősítő hatású. Az izzadás során a szervezetből természetes úton távoznak méreganyagok, a szaunázás ezt a természetes folyamatot fokozza.

  1. Táplálkozz változatosan, kiegyensúlyozottan!

Fűszeres, zsíros falatok? Nehéz, kalóriadús ételek? Ezek helyett fogyassz sok színes salátát, zöldséget és gyümölcsöt! Végre már lesz ízük is! 😉 Külön kiemelném a narancssárga (például sárgarépa, sütőtök), zöld (spenót, sóska, káposzta) és lila (padlizsán, lila hagyma) zöldségek jelentőségét, hiszen ezek antioxidáns-tartalmuk miatt védenek a szabad gyökök támadásával szemben.

  1. Pótold a szervezet számára szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket!

Ha szükséges vásárolj multi vitamint olyan komplex készítményeket, melyek az általános vitamin-, ásványi anyag- és nyomelemhiányos állapotok megelőzésére szolgálnak. Nem szeretnék semmit reklámozni, szóban szívesen megosztom veled az én személyes jó tapasztalataimat.

Szeretettel várlak az óráimon, győzzük le a tavaszi fáradtságot!
A deepWORK-ről ITT, a TRX-ről ITT olvashatsz!

Anikó