Miért a jóga FLOW? Kérdések, válaszok…

Miért a jóga FLOW irányzat az, amit én oktatok?
Mert ez áll hozzám a legközelebb, ebben a jóga irányzatban találtam önmagamra, így ezt tudom hitelesen átadni a tanítványaimnak is.
Aki nem ismer, annak pár mondatban mesélek az életemről, vagyis inkább a férjemmel közös életünkről, mert néha alig tudom hol kezdődöm én és hol végződik Tomi.

Jópár évvel ezelőtt magunk mögött hagytuk a nagy cégeket, ahol dolgoztunk, és elkezdtük élni az álmainkat. Az lett a munkánk, ami örömöt okoz számunkra, amihez tehetségünk van, és amiben sosem csillapszik a tudásszomjunk. Elkezdtünk felébredni, elkezdtünk élni!

Természetünkből fakadóan, rendkívül nyitottak vagyunk az élet több területe felé, így nagyon színes lett a közös kis vállalkozásunk, több tevékenységgel is foglalkozunk egyszerre. Ami mindegyik ágban közös, hogy sok-sok kreativitás, folyamatos megújulás, jó emberismeret, sok-sok empátia szükséges hozzájuk.

Mások szemében munkamániásak vagyunk, mi úgy vélekedünk róla, hogy azok a dolgok tesznek minket boldoggá, amiből élünk, és ezt az életérzést szeretnénk minden embernek átadni. Találj rá te is az életutadra!

A jóga FLOW irányzat visszatükrözi az életünk folyamatos áramlását, soha nem szilárdulunk meg a nehézségekben, de még a határtalan örömökben sem, alaptermészetünk a folyamatos áramlás.

Hogyan jelenik meg a jóga FLOW a jógamatracon?
A Hatha jóga elsődleges célja az élet meghosszabbítása, és egy kényelmes, örömteli létezés a testben. Ebben segítenek a nyújtó és erősítő gyakorlatok, amelyekkel megedzük a fizikai testet, és közben kivezetjük a test különböző pontjaiban tárolt feszültséget. Ezt segítik a különböző légzőgyakorlatok (pránajámák), amelyek hosszú távon hatnak a tudatukra/tudatalattinkra. Lecsillapíthatjuk velünk az elménk folyamatos áramlását, így jobban tudjunk élvezni/megélni a jelen pillanat szépségeit.
A Jóga Flow órák sajátossága, hogy a test dinamikus mozgását összehangoljuk a saját légzésünk ritmusával. A cél, hogy az egész óra a mozdulatok egymásba áramoltatásából jöjjön létre.

Különösen ajánlom azoknak…
…akik sokat kedvetlenek, szoronganak, depressziósak, nem találják az életük valódi értelmét. Folyamosan azon kapják magukat, hogy nem tudják uralni a gondolataikat, netán ártó/önbántó gondolataik vannak, folyamatosan a múlt történésein rágódnak, vagy a jövő egy sokadik verzióját tervezgetik.
…stresszes életet élnek, és szeretnének újra egyensúlyra találni a mindennapokban.
…akik ki szeretnék egészíteni egyéb edzésüket. Szeretnék formálni alakjukat, „kényelmesebb” testben szeretnének megöregedni.

…valamint ideális lehet azok számára is, akik úgy érzik, még nem állnak készen egy nagyon lassú, meditatív és statikus jógaórára. Saját tapasztalatom szerint a FOLW jóga hidat képez a testedzés és a tudatosabb mozgásformák között. Pár évvel ezelőtt még én sem tudtam elképzelni magamról, hogy jóga oktató leszek, mondván „hogy ehhez én túlságosan pörgős vagyok”. Mára már tudom, minden ezt megelőző tapasztalom ide vezetett.

Keresd az óráimat az órarendben, szeretettel várlak gyakorolni.
Anikó