BookyWay használata

Ha még nem jártál a programban, akkor ez a képernyő fogad, ha megnyitod.

Írd be az aktiváló emailben kapott mail címet és a hozzá tartozó jelszót, majd kattints a lila “Login” gombra!

Ez a kezdőépernyő. Az alsó szürke részben lesznek mindig az aktuális hírek. Alatta az “Information” gombra kattintva találod az elérhetőségeime, az “Account” gombra kattintva pedig a saját profil adataidat tudod módosítani.

Fent a nagy lila, aktuális dátumot mutató gombra kattintva éred el az órarendet. Kattints rá, és lépj tovább!

Itt látod a következő órákat. Az órák neve mellett látsz egy számot “Spots” felirattal, ez mutatja a még rendelkezésre álló férőhelyeket.

Az órarend alatti szürke sávban látsz lét lehetőséget: “Classes Activities” és “Courses”. A “Classes Activities”, amire jelenleg is be van állítva a program, itt találod a heti órákat. A “Courses” menüpont alá pedig tanfolyamokat, kurzusokat lehet betenni, de ezt nem használjuk, szóval itt nem kell semmire átváltanod.

Ezek alatt 3 gombot láthatsz: “Activities”, “Booked”,”Media”. Az “Activities” alatt látod az összes órát, a “Booked” alatt azokat az órákat találod, amelykre már jelentkeztél. Ez a te személyes órarended. A “Media” alatt pedig mondjuk online óra videókat tudok megosztani veletek, de ezt a funkciót jelenleg nem használjuk.

Kattints bele valamelyik órába, és lépjünk tovább!

Mondjuk a TRX órára kattintva ezt látod. A “Free spots” mutatja a még szabad férőhelyeket, a “Start date” és “End date” pedig a kezdés és a befejezés időpontját.

A nagy lila “Book” gombra kattintva foglalhatod le a helyedet.

Ha a “Book”, azaz foglalás gombra kattintasz, akkor a következő fog történni…

A program megkérdezi, hogy valóban rögzítse-e az jelentkezési szándékodat. Ha az “OK” gombra kattintasz, akkor lefoglalja neked a helyet, de ha meggondoltad magad, akkor kattints a “Cancel” gombra és viszatérsz foglalás nélkül az előző képernyőre.

Foglaljuk le az órát, “OKézzuk le”! 🙂

A program visszalép az órarend nézetre, és láthatod, hogy a férőhelyek száma eggyel csökkent, valamint az ikon kizöldült. A “Booked” szócska jelzi, hogy bejelentkeztél az órára.

Nézzük meg, mit kell tenned, ha le szeretnél mondani egy bejelentkezést…

Ha mégsem jössz az órára, akkor kattints a lila “Unsubscribe” (Leiratkozás) gombra!

Az előzőekben hasonló felugró ablakban a program megkérdezi, hogy valóban szeretnél-e leiratkozni, ha igen, akkor kattints az “OK” gombra, ha nem, akkor a “Cancel” gombra

Mi a helyzet, ha már nincs több hely az órára? Alul láthatod a várólistára jelentkezés folyamatát. Az első képen láthatod, hogy a TRX órára már nincs több hely, a “Spots” nullát mutat.

Ettől függetlenül, ha belelépsz az órába, aktív a “Book” (Foglalás) gomb, ezt a 2. képen látod.

Ha rányomsz a “Book” gombra, akkor azt mondja a rendszer, hogy várólistára fogsz kerülni, és ha valaki lemondja az órát, akkor automatikusan bekerülsz a helyére (A jelentkezés sorrendjében). A Spomocoval ellentétben ez a várólista, amint látjátok kicsit másképpen működik, mert itt a rendszer automatikusan kezeli a listát! Csak akkor jelentkezz a várólistára, ha biztosan el tudsz jönni az órára! A rendszer egy automata üzenetet fog küldeni, amikor átkerülsz a várólistáról. Szóval, ha szeretnél várólistára kerülni, akkor nyomd meg az “OK” gombot, ellenkező esetben a “Cancel”-t! A program sárga ikonnal és “waiting” állapottal jelzi, hogy várólistán vagy.