A jóga szépsége háromszoros

A jóga szépsége háromszoros. Az első, hogy nincs szükség a gyakorlásra való elszántságon és megfelelő útmutatón kívül semmi másra, mint ami mindannyiunknak már megvan: testre, szívre és értelemre. Nincs szükségünk különleges felszerelésekre,  sportlétesítményekre vagy bármi másra, csupán egy kis helyre és egy kis időre.

A második, hogy hatása azonnal megmutatkozik, ha valaki elkezdi gyakorolni, és a gyakorlás folytatásával a hatások elmélyülnek, mígnem az elme és a test olyan harmóniába kerül, hogy a zavarodottság és szomorúság helyét átveszi egy félreismerhetetlen, mélyen gyökerező boldogság.

A harmadik, hogy bárki képes végezni a jógát, és bárki sikeres lehet benne, függetlenül bármiféle tehetségtől, intelligenciától vagy kreatív képességtől. Bárki számára elérhető, kortól, egészségi állapottól vagy mozgékonyságtól függetlenül, aki vágyat érez rá, és aki állhatatosan akarja gyakorolni. Ezen felül a rugalmasság, a jó erőnlét és állóképesség akármilyen testtípusú ember számára elérhető.

Mindenki – legyen akár nagy vagy kicsi, túlsúlyos vagy túl sovány, alacsony vagy magas – élvezheti a jógát és annak jótékony hatásait.
Mindezek mellett a rugalmasság, az erő és az állóképesség csak a jóga felszíni mellékhatásainak számít. A jóga igazi célja az emberi szív belső természetének – mely a határtalan és feltétel nélküli szeretet – feltárása. Ez egyformán vonatkozik mindenkire, tekintet nélkül fizikai teljesítőképességére, pszichikai hajlamaira vagy történelmi, szociális körülményeire.

Bárki, aki elkezd jógázni és rendszeresen, kitartóan gyakorol, hamarosan élvezheti annak gyümölcseit. Jótékony hatásai közé tartozik a hajlékonyság, az erőnlét, az energia, a jó testtartás, a tökéletesebb légzés, keringés és emésztés, a csillogó és tiszta szem, a bársonyos és ragyogó bőr, a szabályos izomtónus, a normalizálódott testsúly, a finom érzékelés és a tiszta agy, a megnövekedett koncentrálóképesség, a belső nyugalom, az önbizalom, a nyíltság, az őszinteség, a fókuszáltság, a lelkesedés, a becsületesség, mások elismerése és a háládatosság.

A jóga eszközt ad és vágyat ébreszt, hogy teljes életet éljünk, és összekapcsol közvetlenül a élet ízeivel, és magával a lelkesedéssel teli, boldog élettel. 🙂